Fejléc

Program


Solo - Snétberger Ferenc koncert – MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2024

Solo - Snétberger Ferenc koncert – MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2024

Solo - Snétberger Ferenc koncert – MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2024

A kritikusok és a közönség részéről világszerte a kortárs gitár egyik félreismerhetetlen hangjaként számon tartott előadójának estje.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 22. hétfő, 18:00

A klasszikus és jazz zenében kifejlesztette egyedi stílusvilágát, amelyet a natív roma dallamok, flamenco gitár technikák, samba ritmusok és JS Bach inspirálnak, mintegy hidat építve a ma és a tegnap között. Snétberger szólistaként előadta Luciano Berio Sequenza XI (szólógitárra) című szerzeményét, zenekarral pedig Vivaldi, Rodrigo és John McLaughlin műveit interpretálta.

1995-ben, a holokauszt 50. évfordulójára komponálta „In Memory of My People” (Népem emlékére) című, gitárra és nagyzenekarra írt művét, melyet 2007-ben a Holokauszt Emléknapon a New York-i ENSZ-központban is előadtak. A darab erőteljes véleménynyilvánítás az emberi szenvedés ellen.

Snétberger Ferenc Alapító-névadója, művészeti igazgatója a 2011-ben Felsőörsön létrehozott Snétberger Zenei Tehetség Központnak, és számos elismerés birtokosa. 2002-ben díszpolgárrá avatta szülővárosa, majd 2010-ben Budapesttől részesült hasonló kitüntetésben. Két évvel később, a Magyar Köztársaság Érdemrendjét, 2014-ben Kossuth-díjat kapott.  2021-ben a Német Köztársaság Érdemkeresztjét é a Német Jazzpreis 202-t vehette át.

Számos szólóalbuma jelent meg, több albumon működik közre partnerként. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában, Vietnamban és az USÁ-ban is. A Keller Quartett-tel készült legújabb albuma a Hallgató 2021-ben jelent meg az ECM New Series válogatásában, amely az In Concert szólóalbumát és a Anders Jorminnal és Joey Baronnal készült Titok című trióalbumot követi.

Fotó: Kleb Attila

Ajánló


Közismert, izgalmas-érzéki hangulatú dalok légies zongorakíséretre, eredeti és humoros prózai átkötésekre és az ezzel dalról dalra együtt élő füstös hangra…

Neil Simon kitűnő párbeszédekkel, vérbő humorral és virtuóz szituációkkal megírt komédiája felejthetetlen pillanatokat ígér.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Logo
© 2021 | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató | Szerzői jogok | Közzététel